пятница, 13 марта 2015 г.

Акція «Назовемось України вірними синами»


Багатолюдна  акція «Назовемось України вірними синами» відбулася 10 березня в с.Буглів біля пам’ятника Т.Шевченкові у скверику біля адмінбудинку. Місце прибрано національною символікою та атрибутикою в національних кольорах. Колоною прибувають учні школи та педагоги. До акції долучилися батьки ,сільський голова Нукало О.В. та працівники сільської ради,директор сільськогосподарського підприємства ім.Шевченка Богатюк М.С.,священнослужителі отець Роман та отець Ярослав,  церковний хор,працівники культури,громадськість села.

Захід відкриває директор школи Мельничук С.М.  Церковний хор виконує  гімн України. Учениця 10 класу Нукало Аліна  розповідає  про історію створення і шлях становлення пісні «Ще не вмерла Україна» Державним Гімном України та автора музики до слів  Михайла Вербицького. Вчитель української мови та літератури Лобунь І.М. та учні школи читають твори безсмертного Кобзаря.

Священослужителі підносять до небес молитву за мир,за Україну,за перемогу над ворогом,за воїнів з села та всієї України,щоб повернулись додому живими. Потім поминають Т.Шевченка,М.Вербицького,Героїв Майдану,учасників АТО,які загинули за Україну. В багатьох людей виступають на очах сльози…

Захід закінчується багатоголосим  хоровим виконанням гімну України. Співають всі. Лунають  гасла «Слава Україні! Героям слава» …

 

Гра "Найрозумніший"


Мова народу — це не тільки засіб спілкування між людьми однієї нації, це набагато більше. Це і рідний край, безмежні простори полів і лісів, глибоководні ріки, чарівні озера і теплі моря, родинні зв’язки, спільні уподобання і думи народу, мрії людей і сподівання, культура і своя задушевна пісня, якої ні в кого більше такої немає.

 В рамках Шевченківських днів в Буглівській ЗОШ І-ІІІ ступенів  проведено інтелектуальну мовно-літературну  гру «Найрозумніший».Вона проходила під девізом :

Мово моя, ти для мене криниця,
Я навіки з тобою, допоки я є.
 За результатами вибіркового  змагання  боротьбу за почесне звання «Найрозумніший»  у І  турі розпочали 6 учасників: Башинська Віта( 7клас),Мудик Олена ,Богачук Наталя (8 клас), Нукало Аліна,Прокопчук Юлія, Охнівська Світлана (10клас). У фінал вийшли Охнівська Світлана,Богачук Наталя,Мудик Олена. Вони демонстрували свої знання у категоріях «Літературні казки», «Лексикологія», «Частини мови» .У запеклій боротьбі титул «Найрозумніший» здобула учениця 8 класу Богачук Наталя (категорія знань «Секрет»).Вона нагороджена грамотою та цінним подарунком.